cursus dessinontwerpen

Cursus Dessinontwerpen – Ontwikkel je creativiteit online!

Wil jij digitaal vanuit je eigen locatie prints leren ontwerpen in je eigen tempo? Dan is de cursus dessinontwerpen via Textilice e-Learning de manier om prints te leren maken met Adobe Illustrator of Photoshop!

Wat is Textilice e-Learning ?

Textilice eLearning is het digitale of online platform van Textilice. Via Textilice bieden we klassikale cursussen en workshops aan gericht op het ontwerpen van dessins, textiel en mode. De e-Learning richt zich op het online deel van de cursussen.

Bij Textilice kijken we samen naar jouw persoonlijke doel. Het doel kan zijn: starten als freelancer in de creatieve sector, zoeken naar een werkgever in het vakgebied, of verder specialiseren in je huidige baan. Ook na de cursus zijn er handvatten om je hierbij te blijven helpen, zoals de Helpdesk, gebruik maken van Live Online Meetings of deelnemen aan initiatieven, zoals Motique.

Jouw vakdocent zal textielontwerpster en dessinontwerpster Jolieke Ubachs zijn. Jolieke staat klaar om jouw vragen te beantwoorden, feedback te geven op je dessins en te brainstormen over jouw creatieve pad.

Wat is Dessinontwerp of Dessinontwerpen eigenlijk?

Een dessinontwerper ontwerpt herhalende patronen en motieven. Deze worden gebruikt voor bijvoorbeeld stoffen voor in een interieur. Denk hierbij aan gordijnen, decoraties zoals kussens en meubelbekleding. Ook in de mode zie je ieder seizoen weer veel prints. Maar denk niet alleen aan dessin ontwerp voor stoffen, maar ook aan andere materialen, zoals behang,  cadeaupapier, servies en allerlei andere producten met een allover print. (Een lunchbox, een fietstas, sokken! Kijk eens om je heen!) 

Tijdens de cursus dessinontwerpen leer je prints ontwerpen voor diverse producten. Je ontdekt de niche die jou het meeste aanspreekt.

Het ontwerpen van dessins begint aan de (digitale) tekentafel. Met behulp van computerprogramma’s zoals Adobe Illustrator of Photoshop bedenk en ontwerp je dessins. Daarnaast is het ook mogelijk om eerst met de hand te ontwerpen en jouw motieven digitaal toe te passen, zonder de handgetekende stijl te verliezen. Zo is Photoshop geschikt om jouw aquarel of potloodtekening toe te passen, zonder details te verliezen. Experimenteer met kleur en compositie om het dessin te perfectioneren. Jouw dessin is vervolgens geschikt voor verkoop aan klanten of om het te laten drukken voor je eigen productielijn of collectie. Ontdek en bespreek alle mogelijkheden tijdens de cursus!  

Cursus Dessin ontwerpen

Heb ik een basis nodig om mee te kunnen doen aan de cursus dessinontwerpen?

Je bent een creatieve denker en altijd op zoek naar inspiratie. Een succesvolle dessinontwerper is zelfstandig en ondernemend. Met een goede focus weet je tot een eindresultaat te komen. Dankzij jouw doorzettingsvermogen kun je jouw dessins gedurende de cursus steeds vernieuwender en meer toepasbaar te maken, 

Om deel te nemen aan de cursus dessinontwerpen hoef je niet goed met de hand te kunnen tekenen. Het digitale tekenproces verloopt anders. Je weet om te gaan met de computer, maar een basiskennis van Adobe is niet nodig. De basis van Illustrator of Photoshop wordt tijdens de cursus uitgelegd.